• 10.02.2022

Ergonomia kuntoon kotitoimistolla

Etätyöskentely rantautui vahvasti Suomeen keväällä 2020 ja siitä lähtien se on ollut iso osa monen yrityksen työskentelykulttuuria. Yritykset ovat kovaa vauhtia luoneet omia hybridimallejaan, joiden avulla työntekijät voivat vapaammin valita työskentelypaikkansa, olipa se sitten toimisto, koti tai vaikka mökki. 

Huono työergonomia näkyy sairaspoissaoloina

Myöhäisemmät herätykset, mahdollisuus ulkoilla lounastauon aikana ja enemmän aikaa perheen kanssa. Jokainen on varmasti löytänyt omat hyötynsä etäajasta. Kotitoimistolla ergonomia ei kuitenkaan ole aina parhaimmalla tavalla järjestetty. Tilanpuutteen tai muun perheen vuoksi työskentelypisteitä on etsittävä sohvan nurkasta, keittiönpöydän äärestä tai jopa makuuhuoneesta. 

On sanomattakin selvää, että kahdeksan tunnin työpäivä epäergonomisessa työasennossa tuntuu kropassa vielä työpäivän päättymisen jälkeenkin. Jos työskentely jatkuu pitkään, voi tilanne näkyä myös lisääntyneinä sairaspoissaoloina. 

Paranna hyvinvointia fiksusti – panosta pöytään ja tuoliin

Asennon vaihtaminen on tärkein asia, johon kannattaa kotona työskennellessä kiinnittää huomiota. Istumisen lisäksi olisi hyvä välillä seisoa ja jaloitella, jotta verenkierto pääsee elpymään ja selkä saa kaivattua liikettä.

Säädettävän sähköpöydän hankinta ratkaisee monta ergonomiaan liittyvää asiaa yhdellä kertaa, sillä pöytää voi nostaa tai laskea sen mukaan, haluaako istua vai seistä. Myös eripituiset henkilöt voivat käyttää pöytää helposti, sillä pöydän voi säätää juuri itselle sopivalle korkeudelle. 

Hyvän ergonomian kruunaa sopivankokoinen säädettävä työtuoli, joka antaa tukea ristiselälle. Ergonomisessa tuolissa myös kyynärvarret lepäävät tuettuna käsinojilla, jolloin hartiat pääsevät rentoutumaan. 

Martelan laadukkaat ja ergonomisesti suunnitellut sähköpöydät ja työtuolit saat tilattua helposti verkkokaupasta. Lue lisää Martelan tuotteista!