• 06.09.2017

Huomioi nämä kymmenen asiaa muuttaessasi uusiin liiketiloihin!

Muutto uusiin liiketiloihin on aina muutos myös yrityksen historiassa. Muuttoa edeltää lähtökohtaisesti aina tarve. Onnistuneella muutolla mahdollistat liiketoiminnan jatkumisen mahdollisimman nopeasti maksimiteholla. Huomioi nämä kymmenen seikkaa muuttaessasi:
 
1. Suunnittele muutto huolella ja aloita suunnittelu ajoissa. Näin vältyt viime hetken kiireeltä ja turhalta stressiltä.
 
2. Mikäli muutettavaa on enemmän kuin läppärit ja kahvinkeitin, eikä omaa kalustoa muuton suorittamiseen ole, tilaa muuttopalvelu hyvissä ajoin. Muista kilpailuttaa ja kysy tuttaviesi suositukset.
 
3. Valjasta henkilöstä yksi tai useampi henkilö vetovastuuseen muutosta. Muuttovastaava organisoi pakkaamisen, logistiikan sekä henkilökunnan tiedottamisen. Muuttovastaavan vastuulla on myös henkilökunnan oikeaoppisen pakkaamisen opastus.
 
4. Muutto on aina kustannus. Jotta tiedostat muuton vaikutuksen liiketoimintasi kassavirtaan, tee kustannusarvio. Muista laskea muuttokustannuksiin myös menetetty työaika!
 
5. Jotta muutto vaikuttaisi mahdollisimman vähän kassavirtaan, sovita muutto ajankohtaan jolloin liiketoiminnassasi on muutenkin rauhallisempaa esim. lomakausi tai viikonloppu.
 
6. Erityisesti silloin, kun uusi tila on edellistä suurempi, tulee usein tarve hankkia uusia kalusteita. Mikäli uudistat olemassa olevaa kalustoa, aloita vanhojen kalusteiden mahdollinen myynti ajoissa!
 
7. Mikäli kalustoosi kuuluu poikkeuksellisen suuria tai muuten erityiskohtelua vaativaa kalustoa, kartoita etukäteen miten kaluston logistiikka hoidetaan. Tähän vaikuttaa mm. oviaukkojen koot, hissin kantavuus, tarvittava virta sekä  kalusteiden purkamiseen tarvittavat työkalut.
 
8. Varmista vakuutusyhtiöstä, että irtaimistovakuutus on voimassa muuton ajan. Omaisuuden vakuuttamisvelvollisuus on tilaajayrityksellä.
 
9. Muista tiedottaa asiakkaillesi muutosta. Tiedotus tulee tehdä hyvissä ajoin erityisesti silloin, kun liiketilassasi käy asiakkaita paikan päällä. Huomioi myös tavarantoimittajat.
 
10. Hyödynnä muuton tuoma huomioarvo! Muutto on aina uutinen, joten järjestä siis yritystapahtuma esim. tupaantuliaisten tai toimitilaan tutustumisen merkeissä! Muista kutsua myös uudet naapurit ja laajenna verkostoasi!
 
Tiesithän, että Liikekeskus Centressä jo toimiva pohjoismaiden johtava toimistokalusteita myyvä yritys Martela tarjoaa teille muuton avaimet käteen -palveluna.

Liikekeskus Centrestä löydät vielä yhden vapaan 96,5 neliön liiketilan. Lue lisää: http://centrelappeenranta.fi/fi/vapaat-toimitilat/vuokrattavana-96-5