• 13.08.2020

Paluu arkeen ja koti järjestykseen - Testaa Realian lifehackit!

Seuraa Realian kokoamia vinkkejä ja laita kotisi järjestykseen tuhlaamatta aikaa ja hermoja.

Ruokasooda, arjen pelastaja

Pinttyneet kahvi- ja teemukit saat puhdistettua vedellä ja ruokasoodalla. Lisää mukiin puolikas ruokalusikallinen soodaa ja hieman enemmän vettä. Levitä tahna mukin sisäpintaan, anna vaikuttaa hetki ja hankaa lika irti. Muista huuhdella!

Lavuaarit ja kattilat kirkastuvat, kun hankaat niitä kostutetulla liinalla ja ruokasoodalla. Jos lika on pinttynyt kunnolla, lisää mukaan sitruunaa. Ruokasooda on loistava apuväline myös muissa putsauskohteissa, esim. mikroaaltouunissa.

Kaapit ja laatikot järjestykseen!

Keittiön kuiva-aineet kannattaa laittaa lasipurkkeihin. Saat kaapit järjestykseen paitsi trendikkäästi, mutta pidät samalla loitolla kodin tuholaiset, kuten jauhopunkit.

Lähes jokaisella meistä on kotona laatikko, johon on sullottu kaikki ylimääräiset johdot. Saat laatikon järjestykseen asettelemalla johdot tyhjien talous- ja vessapaperirullien sisään. Ei enää kaapelien sekamelskaa!

Eikö pussilakanaan sopivaa tyynyliinaa tunnu taaskaan löytyvän? Taittele ja säilö pussilakana suoraan tyynyliinan sisään tai päinvastoin rullaa tyynyliina pussilakanan kanssa yhteen – yhteensopiva setti löytyy hetkessä ilman ylimääräistä penkomista.

Ikävät hajut pois keittiöstä

Jääkaapin pahat hajut saa pois käytetyillä kahvinpuruilla! Laita purut avonaiseen purnukkaan ja jätä se jääkaappiin poistamaan ikävät hajut.

Puhdistat muoviset ja puiset leikkuulaudat ikävistä hajuista ja mauista sitruunamehulla. Hankaa leikkuulautaa sitruunalla ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Pese sen jälkeen leikkuulauta normaalisti.

Tiukassa olevat tahrat

Mattojen punaviinitahrat selättyvät suolalla. Kaada reilu kasa suolaa viinitahran päälle ja hiero sitä tahraan. Odota hetki ja imuroi sen jälkeen suolat pois. Mikäli viini kaatui vaatteille, käsittele tahra astianpesuaineella ennen suolaa ja huuhtele lopuksi.

Rasvatahrojen puhdistus tekstiileistä onnistuu vastaavasti maissitärkkelyksellä! Jos tärkkelystä ei löydy kaapista, voit testata myös perunajauhoja.

Muita testattavan arvoisia putsausvinkkejä ovat esimerkiksi partavaahto likaisiin laattasaumoihin sekä uuniritilän putsaus pelkällä foliopallolla hinkkaamalla!

 

Realia asuntovuokrauksen sivuilta löydät paljon lisää vinkkejä arkeen, kodin ylläpitoon ja erilaisiin vuokraukseen liittyviin asioihin. Katso lisää!