• 10.01.2023

Tammikuu on itsestään huolehtimisen aikaa

Tammikuussa monesta meistä tuntuu, että energiavarastot vilkuttavat punaista. Pimeä alkaa painaa ja kevääseen on vielä matkaa. Helpotusta on onneksi luvassa. Päivä pitenee koko ajan ja aurinkokin näyttäytyy tiheämpään tahtiin. Jaksamiseen vaikuttaa monet eri tekijät, seuraavilla neuvoilla huomioit itseäsi kokonaisuutena ja jaksat paremmin.

Minimoi stressi
Stressi on tehokas jaksamisen nakertaja. Stressillä tarkoitetaan tilannetta, jossa meihin kohdistuu niin paljon haasteita ja vaatimuksia, että käytettävissä olevat voimavarat ovat tiukoilla tai ylittyvät. Koska kehomme ei osaa erotella nk. negatiivista ja positiivista stressiä, miltein mikä tahansa muutos voi vaikuttaa stressaavasti. Riippumatta siitä, onko stressisi tilapäistä ja pidempää laatua, auta itsesi läpi tiukoista tilanteista ottamalla tietoisia taukoja. Mikrotauot pitkin päivää, tai pidempi pysähtyminen vaikka hieronnassa Kauneushoitola Illusiassa auttavat kehoa palautumaan. 

Muista lounas
Monesta voi tinkiä mutta terveellisestä ravinnosta ei kannata, varsinkaan nyt kylmimpinä talvikuukausina. Kehomme tarvitsee polttoainetta riittävästi ja säännöllisesti eikä ruokailuja oli suositeltavaa skipata. Herkullisen lounaan nautit Kattava Centressä. Myös tehokas nesteytys on tärkeää. Nestehukka aiheuttaa mm. suun kuivumista, janon tunnetta, päänsärkyä, heikotusta ja väsymystä.

 

Liian vähäinen liike
Muistathan liikkua riittävästi? Passiivinen elämäntyyli altistaa kivuille ja myös mielestä tulee levoton, jos keho ei pääse purkamaan energiaa liikuntaan. Myös työpäivän aikana tulee pitää huoli siitä, että asento on ergonominen ja hyvä. Sen lisäksi että istuma-asento on ryhdikäs, kannattaa todella hyödyntää mahdollisuudet välillä tehdä töitä seisten. Fysioterapeutit tiivistävät ajatuksen hyvästä työergonomiasta näin: "paras asento on seuraava asento". Martelasta saa varmasti apua työergonomiaan liittyviin kysymyksiin.

 

Nuku!
Muistathan nukkua riittävästi. Ennen vanhaan elämä rytmittyi päivän valoisuuden mukaan, voit viedä omaa elämääsi tähän suuntaan oman arkesi rajoissa. Kun päivä alkaa pimetä, voi hyvällä omalla tunnolla vetäytyä vaikka sohvan nurkkaan Sisustuliike K&K.sta löydetyn
viltin alle lepäilemään.

 

Pyhitetään tammikuu itsestä huolehtimiselle näiden näiden neljän ohjeen mukaan ja helmikuu tulee ennen kuin huomaammekaan!