• 15.07.2019

Tunkkainen ilma asunnossa? Lue Realian vinkit parempaan sisäilmaan

Mökkireissulta kotiin palatesssa kodin sisäilma voi tuntua tunkkaiselta. Tällöin voi olla vaikea keksiä, mistä asia johtuu. Kokosimme Realian vinkit parempaan sisäilman laatuun.

Tarkkaile näitä merkkejä:

- Vetääkö ovesta tai ikkunasta? Ongelma voi kieliä puutteellisesta ilmanvaihdosta. Aseta A4-paperin katonrajassa sijaitsevan venttiilin suulle. Poistoilman määrä on riittävä, jos paperi pysyy itsestään kiinni venttiilissä.

- Höyrystyvätkö ikkunan sisäpinnat kokkauksen yhteydessä? Tämän kertoo usein asunnon puutteellisesta ilmanvaihdosta. 

- Jäävätkö peilit kosteiksi useiksi minuuteiksi suihkun jälkeen? Tarkista, ettei poistoilmaventtiili ole tukkeutunut pölystä. Jos kylpyhuoneessa on lattialämmitys, tarkista, että se on päällä.

Muistatko tehostaa ilmanvaihtoa? Ilmavaihdon tehostusasentoa on syytä käyttää ruokaa laittaessa sekä suihkun tai saunomisen jälkeen.

- Haiseeko asunnossa tai tuntuuko ilma muuten tunkkaiselta? Tämä voi johtua riittämättömästä ilmanvaihdosta tai liian korkeasta lämpötilasta asunnossa. Tarkista, että ikkunoiden korvausilmaventtiilit ovat auki ja poistoilmaventtiilit vetävät ja ovat puhtaat.

- Joudutko tuulettamaan talvellakin? Jos tuuletustarve on talvella jatkuva tai asunnon ilma tuntuu kuivalta, on asunnossa todennäköisesti liian lämmin. Tarkista asunnon lämpötila ja alenna sitä.

Muista huolehtia näiden puhtaudesta: 

- Vaihda korvausilmaventtiilien suodattimet ja puhdista venttiilit säännöllisesti. Muista, ettei venttiilien säätöihin saa tehdä muutoksia.

- Puhdista poistoilmaventtiilit vähintään muutaman kerran vuodessa pyyhkimällä ne kostealla rätillä. Varo muuttamasta venttiilin asentoa. Venttiilien ympäristö kannattaa imuroida aika ajoin harjasuulakkeella, sillä huonepöly kerääntyy yleensä venttiilien luokse.

- Liesituuletin on yksi poistoilman lähteistä. Sen rasvasuodatin on hyvä puhdistaa tiskikoneessa riittävän usein.

 

Tutustu Realian asuntovuokrauspalveluihin osoitteessa https://www.realiaasuntovuokraus.fi/ tai tule käymään toimistolle Liikekeskus Centren viidenteen kerrokseen!