• 10.01.2022

Tuntuuko arkeen palaaminen tahmealta pyhien jälkeen? Näillä vinkeillä starttaat vuoden hymyssä suin.

Joulun lomakauden aikana moni on toivottavasti ehtinyt rentoutua ja latailla akkuja uutta vuotta varten. Ihanan loman jälkeen paluu töihin tai kouluun saattaa kuitenkin ahdistaa, vaikka arki sujuisikin yleensä mukavasti. Joulun pyhien aikana unirytmi on saattanut mennä päälaelleen ja ruokailurytmikin kaipaa uutta suuntaa.

Lempeästi uuteen arkeen

Ensimmäiset työviikot kannattaa aloittaa rennosti. Pyhitä aikaa to do -listan tekemiselle ja selkiytä alkuvuoden tavoitteet ja ajatukset paperille. Prioriteettilista näyttää selkeästi, mistä on hyvä aloittaa ensimmäisenä. 

Muista, ettei hauskanpidon tarvitse loppua lomaan, joten suunnittele kivaa tekemistä myös työn ja koulun ulkopuolelle. Piditkö jouluna lautapelien pelaamisesta perheen kanssa? Kaivakaa lauta esiin arki-iltana. Oliko pulkkamäessä juokseminen loman kohokohta? Valitkaa uusi mäki ja testatkaa se töiden ja koulun jälkeen.

Iloa uusista vaatteista

Etätöiden myötä moni on tottunut istumaan koneen ääressä päivästä toiseen kulahtaneissa verkkareissa tai yöpuvussa. Ei ihme, että olo tuntuu välillä nuutuneelta! Vuoden aloitus tarjoaa hyvän mahdollisuuden katsahtaa omaan vaatekaappiin. 

Tyylikkäät ja hyvin istuvat vaatteet tuovat ripauksen luksusta toimistopäiviin. Toisaalta, kotitoimiston oloasua saat tuunattua hienommaksi hankkimalla rennon vaatekappaleen lempimerkiltäsi – mukavuutta unohtamatta. Vieraile Eirenen liikkeessä, joka sijaitsee aivan Centren katutasossa. 

Ravitseva ruoka ja uni pitävät arjen urilla

Arjen perusrutiineja ei kannata aliarvioida, sillä ne luovat hyvän perustan toimivalle arjelle. Riittävä uni ja säännöllinen ruokailurytmi antavat energiaa koko viikolle. Vaikka joulun jälkeen muistissa on vielä ruokapaljous ja ähky, on tärkeää muistaa syödä riittävästi ravitsevaa ruokaa joka päivä.

Arkiruoan ei tarvitse kuitenkaan olla pelkkää ankeutta makaroonilaatikon muodossa, vaan se voi olla samanaikaisesti sekä monipuolista että herkullista. Kattavan maittavalla lounaalla on tarjolla runsas salaattipöytä, kaksi lämmintä ruokavaihtoehtoa sekä pieni makea jälkiruoka. Helpota siis arkea ja piipahda lounaalla Kattavassa!