• 20.03.2018

Ainutlaatuista graniittia Suomen kallioperästä

Liikekeskus Centren tiloihin muutti helmikuussa uusi yritys, graniitin louhintaan ja ulkomaanvientiin erikoistunut Granicon.

Granicon louhii vuodessa noin 20 000 kuutiota graniittia raaka-aineeksi kiviteollisuuden tarpeisiin. Tällä hetkellä päätuotteina ovat kauniit ja maailmallakin tunnetut kivilaadut Baltic Brown ja Carmen Red. Uusia esiintymiä ja tuotantoon soveltuvia kivilajeja etsitään kuitenkin jatkuvasti.

 

Baltic Brown ja Carmen Red tunnetaan maailmanlaajuisesti niiden tasaisesta tekstuurista ja voimakkaasta väristä. Suomalainen graniitti on tunnetusti myös tasalaatuista ja kestävää. Granicon takaa asiakkailleen korkealaatuisia lohkareita suurten tuotantomäärien ja tiukan valvonnan sekä luokittelun avulla.

Tehokas louhinta luo laajemmat mahdollisuudet jatkojalostukseen

Graniconin toiminta on sijoittunut pääasiassa kahdelle louhokselle, joilta on mahdollista nostaa kallioperästä suuria ja yhtenäisiä lohkareita, luoden näin selkeää lisäarvoa asiakkaille. Suuri, sopivanmuotoinen kappale kiveä luo aina laajemmat mahdollisuudet jalostustarkoituksiin. Käytössä oleva moderni tekniikka mahdollistaa tuottamaan juuri asiakkaiden tarpeiden mukaista kivitavaraa, joka voidaan hyödyntää kokonaisuudessaan.

 

Jopa 95% kaikesta Graniconin Suomessa louhimasta graniitista viedään edelleen Aasiaan, Eurooppaan ja muualle maailmaan. Graniitin vienti onkin ollut yleisesti kohtuullisella tasolla ja kysynnän odotetaan kasvavan edelleen tänä vuonna.

Luonnonkivi on vastuullinen valinta

Graniconin louhoksilla toimitaan paitsi tehokkaasti, myös vastuullisesti. Erityisesti ympäristöystävällisyyden tärkeys on nostanut päätään ja yrityksessä nähdäänkin esimerkiksi maisemointi erittäin tärkeänä osana louhintaprosessia. Luonnonkiven louhinta on vaaratonta niin ympäristön kuin ihmistenkin kannalta.

 

Luonnonkivi, erityisesti graniitti, on rakennusmateriaalina erityisen kestävä ja oikein käytettynä lähes ikuinen.

 

 

 

Tutustu Granicon Oy:n toimintaan tarkemmin yrityksen verkkosivuilla.