• 21.09.2017

Hyvä sijainti auttaa yritystäsi menestymään

Yrityksen sijainti saattaa tuntua toissijaiselta asialta nykypäivän digitalisoituvassa maailmassa, mutta sen tärkeyttä ei tule vähätellä. Sijainnilla voidaan edelleen luoda kestävää kilpailuetua ja lisäarvoa niin itse yritykselle kuin asiakkaillekin.

 

Millainen on hyvä sijainti?

 

Lähtökohtaisesti toimitilan ja sijainnin valinnan tulee palvella yrityksen omia tarpeita. On tärkeää tietää missä yrityksen asiakkaat ovat ja vaikuttavat. Usein parhaat toimitilat löytyvät kuitenkin sieltä, missä on jo valmiiksi eläväistä ja paljon liiketiloja. Hyvä sijainti yritykselle kuin yritykselle on lähellä monipuolisia liikenneyhteyksiä, lähellä markkinoita ja ympäristöjä joissa pyritään kasvuun ja kehitykseen.

 

Mitä hyötyä sijainnista voi olla?

 

Suosittujen liikkeiden läheisyys voi kasvattaa muiden yritysten myyntiä jopa kymmeniä prosentteja, ja niinpä esimerkiksi kauppakeskusten läheisyyden vaikutusta ei tulisi aliarvioida. Kauppakeskukset ovat muuttuneet hiljalleen palvelukeskuksiksi, joihin keskittyvät vähittäiskaupan lisäksi esimerkiksi julkiset palvelut. Näin asiakas saa kaiken tarvitsemansa yhdestä paikasta ja vastavuoroisesti yritykset hyötyvät asiakasvirroista sekä jatkuvasta näkyvyydestä.

 

Sijainti vaikuttaa oleellisesti myös yrityksen brändiin. Alueilla on usein omat erityispiirteensä ja maineensa, joita hyödyntämällä voidaan korostaa yrityksen omia arvoja tai imagoa. Asiakkaalle sijainti on selkeä signaali yrityksen laadusta ja menestyksestä, ja joskus se on myös keskeisin valintakriteeri.

 

Sijainnilla lisää houkuttelevuutta

 

Asiakastyytyväisyyden ja viihtyvyyden kannalta on välttämätöntä, että asiointi ja liikkuminen on sujuvaa. Nykypäivän asiakkaat haluavat nopean ja vaivattoman palvelukokemuksen. Olemalla osa tätä virtaviivaisuutta takaat hyvän asiakaskokemuksen ja olet aina nykyisten sekä potentiaalisten asiakkaiden saavutettavissa.

 

Sijainti vaikuttaa myös työntekijöiden viihtyvyyteen. Yrityksen keskeinen sijainti voi helpottaa ja tehostaa oman henkilökunnan arkea, kun juoksevat asiat voidaan hoitaa ketterästi työpäivän lomassa. Vastaavasti usein myös koetaan, ettei työpaikkaa tulisi erottaa muusta elämästä, vaan omat asioinnit pyritään liittämään osaksi päivittäisiä reittejä.

 

Sijainniksi Liikekeskus Centre

 

Liikekeskus Centren sijainti Lappeenrannan keskustassa mahdollistaa monipuoliset liikenneyhteydet niin lähelle kuin kauemmaskin. Kaupungin ytimessä on vaivatonta liikkua niin omalla autolla, julkisilla kulkuvälineillä, kuin jalan tai pyöräillenkin. Myös rautatieasema sijaitsee kävelymatkan päässä.

 

Keskeinen sijainti kaupungintalon ja kauppakeskus Iso Kristiinan välikössä helpottaa sekä henkilökunnan että asiakkaiden kulkemista ja esimerkiksi lounastauko onnistuu sukkelasti lyhyiden välimatkojen ansiosta. Liikekeskus Centren katutasolla sijaitseva Ravintola Centre tarjoaa maittavia ja monipuolisia lounaita arkipäivien iloksi. Talvisin Centren lämmitetty kävelykatu tarjoaa miellyttävän asiointikokemuksen niin kävelijöille kuin pyöräilijöillekin.

 

Eloisat ja tehokkaat pelipaikat ansaitsevat saada näkyvyyttä ja tietysti myös arvoisensa toimijat. Mikäli siis keskustan palvelut ja liikenneyhteydet kiehtovat, tutustu Liikekeskus Centren vapaisiin liiketiloihin täältä.