• 10.03.2022

Kevään sisustusideat olohuoneeseen

Auringonvalo pilkahtelee ikkunasta ja yllättää joka vuosi kevään odottajan. Kevät on viimein täällä! Lisääntyvä valo innostaa töiden jälkeen puuhailemaan pihalla tai siirtymään lenkkipolulle, sillä päivänvaloa riittää jo pitkälle iltaan. Myös koti kaipaa virkistystä pimeän talven jälkeen. 

 

Aloita turhan karsimisesta

 

Suuri tavaramäärä tekee kodista raskaan oloisen, joten aloita yhdestä asiasta kerrallaan. Viekö joku tavara turhaa tilaa olkkarissa tai keittiössä? Seisooko hyllyjen päällä käyttämättömiä esineitä, joiden olemassaoloa et edes muista? 

 

Nyt on hyvä hetki pohtia realistisesti, mitä kaikkea haluaa säilyttää kotona ja mistä voisit mahdollisesti luopua. Monet hyväntekeväisyysjärjestöt ja kirpputorit ottavat mielellään vastaan hyväkuntoista tavaraa, josta on iloa vielä jollekin toiselle. 

 

Raikasta koti siivouksella

 

Kevätsiivous saattaa sanana kuulostaa isolta urakalta, mutta vähemmälläkin selviää. Raivaa lattialta ylimääräiset tavarat ja tartu imuriin. Talven aikana kerääntyneiden ja piilossa pysytelleiden villakoirien imuroimisessa on jotain todella tyydyttävää. Aivan kuin poistaisit negatiivista energiaa kodistasi. 

 

Pyyhi puolikuivalla siivousliinalla pöydät ja tasot. Lattian pesun ja muut liioittelut voit suosiolla jättää joulusiivoukseen. Valmista tuli ja huoneilma raikastui taatusti!

 

Tuo kevään värit sisustukseen

 

Roikkuuko verhotangoissasi paksut, valoa läpäisemättömät verhot? Hienoa, sillä ne vaihtamalla luot kotiisi todella helposti kevään tuntua. Kevyemmät vaaleat tai pastellinsävyiset verhot päästävät juuri sopivasti valoa lävitseen ja keventävät esimerkiksi olohuoneen tunnelmaa roimasti. 

 

Omistatko sohvatyynyjä? Uusilla tekstiileillä siirryt helposti tunnelmasta toiseen ja kirkkailla väreillä kutsut kevään sisälle. Loppusilauksena heivaa joulusta jäänyt nahistunut joulutähti mäkeen ja asettele tilalle suloinen viherkasvi. Nyt kotisi on valmis uuteen kauteen!

 

Jos kaipaat lisää ideoita kodin sisustukseen, piipahda Wanhan ajan sisustusliike K&K:ssa Centren katutasossa.