• 23.07.2020

Liikennevinkit loppukesään!

Oletko lähdössä vielä kesälomareissulle? Vai liikutko ympäri Suomea muuten vaan? Tässä sinulle muutama ajankohtainen vinkki tien päälle.

Kun suunnittelee reissua toiselle puolelle Suomea on hyvä tietää, tuleeko matkalla ylimääräisiä esteitä vastaan. Tietöitä tehdään tälläkin hetkellä paljon, joten ne kannattaa ottaa huomioon, kun lähtee reissuun. Voit säästää paljon aikaa ja kiertää ruuhkat, kun selvität etukäteen missäpäin teitä korjataan. Löydät kaikki tietyöt ympäri Suomea täältä.

Haluatko tehdä automatkasta astetta kiinnostavamman? Suomesta löytyy paljon liikenteen historiaa mm. teiden, siltojen, kanavien ja majakoiden muodossa. Nyt pystyt tutustumaan näihin, joko kuvien kautta tai paikan päällä. Väylä on kerännyt kaikki kohteet yhdelle kartalle ja löydät helposti ne täältä.

Uusi tieliikennelaki on ollut nyt hetken voimassa ja tämä on tuonut katukuvaan uusia liikennemerkkejä, nopeusrajoituksia ja muita tiemerkintöjä. Vaikka yleisesti liikenteessä toimitaan samoilla säännöillä, on hyvä myös tutustua uudistuksiin. Väylä on julkaissut sivuillaan testin, jolla voit tarkastaa tietosi uudesta tieliikennelaista.

Löydät nämä ja monet muut vinkit liikenteeseen Väylän Facebook sivuilta.