• 16.04.2020

Luonnonmateriaalit tuovat kevään kotiisi

Vaikka kelit vaihtelevat, alkaa kevät kuitenkin tehdä tekoaan. Heräävä luonto inspiroi uusia tuulia myös kodin sisustukseen – kuten myös lisääntynyt kotona oleskelu. Puu, pellava, juutti, rottinki ja muut luonnonmateriaalit tuovat lämpöä ja viihtyisyyttä kotiin kuin kotiin. Eikä sisustusta tarvitse laittaa kokonaan uusiksi: jo pienet yksityiskohdat piristävät arkea. 

Kokeile erilaisia tekstiilejä. Teksturoidut verhot tai koristetyynyt tekevät olohuoneesta eloisamman ja kevyellä puuvillamatolla saa aikaan helpon, mutta vaikuttavan muutoksen. Myös aito villa on sisustuksessa yllättävän helposti huollettava materiaali. Astetta karheamman tuntuman saat sisalista, juutista tai meriheinästä valmistetuista tuotteista. Nämä materiaalit ovat tuttuja ainakin mattoina, mutta ne muotoutuvat kätevästi vaikka sisustuskoreiksi tai kasseiksi.

Mikäli olet hankkimassa uusia huonekaluja, kannattaa miettiä sopisiko puinen tai viilutettu vaihtoehto kotiisi. Vaalea, paljas puupinta on nostanut suosiotaan viime vuosina huomattavasti, ja vielä trendikkäämpi materiaali on tällä hetkellä korkki. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, ettei tummalla puulla olisi omaa paikkaansa.

Kevyempiä kalusteita tai sisustusesineitä saat esimerkiksi bambusta tai rottingista. –Tiesitkö muuten, että rottinkia saadaan tietyistä palmulajeista? Näihin kestäviiin ja kauniisiin materiaaleihin tulee siis kaupan päälle ripaus eksotiikkaa.  

Kevätsisustajan kannattaa tukea paikallista yrittäjyyttä ja käydä vierailulla Wanhan ajan sistustusliike K&K:ssa, jossa on tarjolla sisustuslöytöjen lisäksi roppakaupalla inspiraatiota ja lisää vinkkejä luonnonmateriaalien käyttöön. Katsothan ajankohtaisimmat tiedot ja aukioloajat K&K:n Facebook-sivulta!