• 07.04.2022

Syödään yhdessä – monta positiivista vaikutusta

Yhdessä syömisen on on todettu lisäävän yhteisöllisyyttä, sillä yhdessä syövät henkilöt kokevat olevansa osa suurempaa kokonaisuutta. Yhteisellä aterialla on mahdollisuus lähentyä ja vahvistaa entisestään ihmisten välisiä suhteita. 

 

Erityisesti juhlapyhinä kokoonnutaan saman pöydän ääreen syömään, oli kyseessä sitten joulu, pääsiäinen tai juhannus. Monen rakkaimmat lapsuusmuistot liittyvätkin juuri perinteisten ruokien syömiseen ja ajanviettoon yhdessä.

 

Pääsiäinen kutsuu ystävät ja perheen yhteen

 

Lähestyvä pääsiäisen aika ja pitkät vapaat tarjoavat oivan mahdollisuuden kokoontua perheen tai ystävien kanssa ruokailemaan. Ruoka soittaa osallistujille, että heistä välitetään ja heitä arvostetaan. Yhdessäolon merkitys on kasvanut entisestään pandemian aikana – nyt jos koskaan ihmiset kaipaavat toisten seurassa oloa ja yhdessä koettua mielihyvää. 

 

Muista yhdessä syöminen myös arkena

 

Arjen kiireessä yhdessä syöminen tuppaa usein unohtumaan, sillä työt ja harrastukset asettavat omat haasteensa yhteisen ajan löytämiselle. Ajan rauhoittaminen yhteiselle ruokailulle on kuitenkin tärkeää, sillä yhteinen ruokailuhetki rytmittää päivää, tarjoaa mahdollisuuden kuulumisten vaihtoon ja parantaa jopa lasten koulumenestystä. 

 

Yhteisiä ruokailuhetkiä kannattaa vaalia myös työkavereiden kesken, sillä mikä olisikaan helpompi tapa lähentyä työkavereiden kanssa tai tutustua uuteen kollegaan kuin hyvän ruuan äärellä. 

 

Tule nauttimaan Ravintola Centren maukkaista ruoista niin perheen, ystävien kuin työkavereiden kanssa! Löydät viikon lounaslistan täältä