• 23.08.2022

Tutustu hybridityön parhaisiin käytänteisiin

Hybridityö on ollut viime vuosina aihe, joka herättää keskustelua niin työpaikoilla kuin ystävien kesken. Mutta mitä oikeastaan hybridityö on ja miten se kannattaa järjestää, jotta työntekijät viihtyisivät parhaiten? Martelan työympäristöasiantuntija Miia Leppänen ja Elisan HR Development Manager Matti Lahti pohtivat tätä yhdessä. 

 

Mitä hybridityö on?

 

– Hybridityö ei ole sama asia kuin etätyö. Se on enemmän. Hybridityö on uusi tapa yhdistää lähityön ja etätyön tekemisen tapoja siten, että työ on aidosti monipaikkaista ja joustavaa. Yrityksille onkin nyt iso haaste suunnitella, miten tehdä hybridityötä parhaalla mahdollisella tavalla, tiivistää Matti Lahti.

 

Omaan yritykseen sopivien hybridityön käytäntöjen suunnittelemiseksi on usein hyödyllistä jakaa työnteko seuraaviin osa-alueisiin: keskittymistä vaativaan työhön, yhteistyötä vaativaan työhön sekä spontaaneihin kohtaamisiin ja palauttaviin taukoihin. Työyhteisöissä tarvitaan niitä kaikkia.

 

Tilojen suunnittelu on murroksen äärellä

 

Toimitilat ovat nyt voimakkaassa muutoksessa pandemian jäljiltä. Kun toimistoa suunnitellaan hybridityöhön sopivaksi, se kannattaa suunnitella spontaaneja kohtaamisia edistäväksi.

 

– Erityisesti kannattaa kiinnittää huomiota sisääntuloon, jotta toimistolle on kiva tulla. Tämä muistijälki palaa helposti mieleen, kun pohtii, jäisikö kotiin vai lähtisikö toimistolle, Leppänen sanoo.

 

– Joustavassa toimistossa olisi riittävästi vapaita pieniä tiloja keskittymistä vaativaan työhön, erilaisia yhteistyön tekemiseen sopivia tiloja sekä viihtyisiä paikkoja spontaaneihin kohtaamisiin. Tällöin jokainen toimistolle tuleva voisi valita työskentelypaikan sen päivän työtehtävän mukaisesti, Leppänen pohtii.

 

Pääset lukemaan Martelan artikkelin aiheesta täältä.