• 30.12.2022

Uuden vuoden virkistävät tuulet

Uusi vuosi on taas edessä ja sen mukana uusia kujeita vaan putkahtelee päähän! Mistä sinä haaveilet? Ehkä leikkautat Illusia Beauty & Hairissa uuden hiusmallin? Tai kutkutteleeko kodin sisustuksen uusiminen? Vai ovatko haaveesi suurempia? Onko nyt alkava vuosi se vuosi, kun perustat viimeinkin ihan oman yrityksen?

Yrittäjyys on kiehtova tapa tehdä työtä ja hankkia elantoa. Varmaan suurin osa työikäisistä haaveilee jossain elämän vaiheessa saavansa tehdä työtä itselleen, täydellä sydämellä ja puhtaasta intohimosta. Onneksi niin, sillä yritykset tuovat mukanaan uutta työtä ja parantavat siten myös yhteiskuntamme hyvinvointia.

Esimerkiksi Martela, alkuperäiseltä nimeltään Tehokaluste Oy, on vuonna 1945 perustettu suomalainen perheyritys, jonka avulla Matti S. Martela (1913–1987) vastasi materiaalipulasta kärsineen sodanjälkeisen Suomen kalustetarpeisiin. Hän ideoi yrityksen, joka valmistaisi järkevästi suunniteltuja konttorikalusteita uusien vaatimusten mukaan. Tuoreen yrityksen ensimmäinen suuri asiakas oli, ei vähempää kuin, Suomen valtio. Ensimmäinen tilaus oli viisikymmentä kirjoituspöytää, mutta jo ennen niiden toimitusta saatiin toinen viidenkymmenen pöydän tilaus. Loppu onkin historiaa. 

Tulevina vuosina jopa kolmasosalla maamme yrityksissä on edessä sukupolvenvaihdos. Onko sinulla edessä jo olemassa olevaan yritystoimintaan mukaan hyppääminen? Ehkä haluaisit omistaa oman taidekahvilan tai luoda kokonaisen kauneushoitoloiden sarjan? Finnvera auttaa yrityksiä alkuun auttamalla pääosin takausasioissa. Jos tarvitset apua markkinointi-, brändi tai vaikka someasioissa, Generaxionilta löytyy ammattilainen vastaamaan jokaiseen markkinointia koskevaan kysymykseesi ja auttamaan toimintasi tulokselliseen nousukiitoon!

Upeaa, yllätyksellistä uutta vuotta!