• 18.01.2018

Viisi vinkkiä nykyaikaisen työympäristön suunnitteluun

Yksi kannattavan liiketoiminnan keskeisimmistä lähtökohdista on se, että yrityksen toimitilat ovat hyvän sijaintinsa lisäksi toimivat, nykyaikaiset ja tyylikkäät.

 

Työympäristöjen kehittämiseen erikoistunut Martela on tiivistänyt modernin työtilan kokoonpanon neljään C:hen - communication, collaboration, concentration ja chilling out. Työympäristössä pitäisi olla tilaa niin vuorovaikutukselle, yhteistyölle, keskittymiselle kuin virkistäytymisellekin.

 

Se missä suhteessa tilaa kannattaa varata kullekin toiminnolle, on täysin yrityskohtaista, ja työympäristö tulisikin aina suunnitella yrityksen omien tarpeiden mukaan.

 

 

Lue tästä vinkit onnistuneeseen työympäristön suunnitteluun:

 

 

1. Suunnittele työympäristö yrityksen strategian mukaan.

Yrityksen strategia vaikuttaa merkittävästi toimitilan valintaan ja työympäristön suunnittelemiseen. Muista katsoa tulevaisuuteen - älä suunnittele työympäristöä vain tilan tai kalusteiden perusteella. Yrityksesi toimitavat tai tarpeet saattavat muuttua nopeallakin tahdilla.

 

2. Ota henkilöstö mukaan suunnitteluun.

Työympäristön muutos on usein myös muutos työkulttuurille. Sitouta henkilöstö mukaan muutokseen ottamalla heidät mukaan suunnitteluprosessiin alusta alkaen.

 

3. Varaa tilaa erilaisille työtehtäville.

Mitä kaikkea yrityksessäsi tehdään? Entä millaisia persoonia yrityksessäsi työskentelee? Varmista, että työympäristöstä löytyy tilaa niin keskittymistä kuin vuorovaikutustakin vaativille tehtäville.

 

 

4. Varmista tietoliikenneyhteyksien toimivuus.

 

Oli yrityksesi toimiala mikä tahansa, nykyaikana hyvät tietoliikenneyhteydet ovat välttämättömyys. Varmista, että verkkoyhteydet ja digitaaliset sovellukset toimivat paikasta riippumatta.

 

5. Laadi pelisäännöt.

Työympäristö säilyy viihtyisänä pidempään, kun kaikki toimivat samojen pelisääntöjen mukaan. Määritelkää yhdessä käytännöt, jotka parhaiten sopivat yrityksellesi.

 

 

 

 

Voisiko Liikekeskus Centre tarjota sopivat puitteet yrityksesi uudelle työympäristölle?
Mikäli olet kiinnostunut toimimaan Centressä, niin ota meihin yhteyttä.