• 29.11.2019

Tuo joulu kotiin helposti - lue vinkit moderniin joulusisustukseen


Joulu on aivan kulman takana, joten on aika virittää kotia joulutunnelmaan. Joulustressin voi sisustuksen osalta unohtaa, sillä modernissa kodissa kumotaan joulusisustuksen säännöt ja odotukset. Joulusisustus on täydellinen silloin, kun se on toteuttajansa näköinen.

Joulun värimaailma on rajaton

Joulu on perinteisesti täynnä punaista, mutta joulunpunaisella ei tarvitse kuitenkaan kuorruttaa koko kotia. Toiset luovat joulun kokonaan muilla väreillä: trenditietoisen sisustuksessa käytetään rohkeasti eri vihreän sävyjä, mustaa ja valkoista sekä juhlatunnelmaa luovaa metallinhohtoa. Kotona olemassa oleviin sävyihin sointuva värimaailma on aina varma valinta.

Jouluvalot – uhka vai mahdollisuus?

Rauhallisempaa tunnelmaa luot tietysti kynttilöillä, mutta myös koristevaloille löytyy paikkansa. Vältä karnevaaliefekti valitsemalla mahdollisimman vähän eri värejä, ja muista että valoja voi käyttää muuallakin kuin pihalla tai ikkunassa. Tunnelmallinen valaistus kotona tuo iloa läpi talven!

Joulukoristeiden ei tarvitse olla krääsää

Joulukoristeet eivät enää ole vain tonttuja ja tilpehööriä, vaan mukaan mahtuu paljon muutakin. Tuo maanläheisyyttä sisustukseen suoraan luonnosta kerätyillä havuilla tai sammaleilla, tai herätä nostalgiset tunteet vintagetyylisillä käyttötavaroilla, kuten astioilla. Tutki kaapit ja komerot – mitä tuttuja tavaroita voisit käyttää uudella tavalla?

Valitse joulukuusesi vapaasti

Muovikuusten huono maine lienee hälvennyt jo vuosia sitten, mutta toisille vain aito kuusi luo joulun. Yhä useampi kuitenkin valitsee muovisen kuusen – monesti sen helppouden vuoksi. Luova ja käsistään kätevä sisustaja voi koota oman näkemyksensä joulukuusesta mitä mielikuvituksellisimmista materiaaleista!

-

Jouluinen sisustus ei myöskään tarkoita ylenpalttista rahanmenoa, sillä tunnelmaa saat aikaan pienilläkin muutoksilla ja jo olemassa olevia elementtejä hyödyntämällä. Jos kaipaat kotiisi jotain uutta piristystä, pistäydy Wanhan ajan sisustusliike K&K:ssa, joka on varmasti Lappeenrannan jouluisimpia myymälöitä.