• 27.10.2020

Hurjaa halloweenia ja rauhallista pyhäinpäivää!

Pyhäinpäivän ja halloweenin juuret ovat periaatteessa samat, joskin juhlaperinteet eroavat huomattavasti maasta riippuen. Pyhäinpäivää on juhlittu Suomessa tavallisesti hyvin rauhallisissa merkeissä. Monille tapoihin kuuluu esimerkiksi päivällinen perheen kesken ja kynttilöiden vienti hautausmaalle. Halloweenin, eli vanhan pyhäinpäivän aaton karnevaalimaisempi tunnelma vetoaa erityisesti lapsiin ja nuoriin aikuisiin, ja vaikka juhla on suhteellisen tuore Suomessa, ovat halloween-perinteet varmasti tulleet jäädäkseen.

Nämä kaksi samaan aikaan erilaista ja samanlaista juhlaa sattuvat tällä kertaa tismalleen samalle päivälle, vaikka ajankohta saattaa vaihdella vuodesta riippuen. Pyhäinpäivä on Suomessa lukittu 31.10. – 6.11. osuvalle lauantaille, kun halloweenia on juhlittu perinteisesti 31.10. Nykyisin kummittelukausi venyy kuitenkin yhden illan sijaan helposti parinkin viikon jaksoksi, jolloin jokainen juhlii silloin, kun parhaaksi näkee. 

Centressä kuun viimeinen viikonloppu vietetään rauhallisissa merkeissä, mutta voit tulla juhlistamaan loppusyksyä vaikkapa perjantailounaalle Don Papaan. Tarjolla mm. samettista maa-artisokkakeittoa ja possunfilettä konjakki-kermakastikkeessa. Katso Don Papan lounaslista kokonaisuudessaan tästä!

Vietitpä itse pyhäinpäivää, halloweenia, molempia – tai vaikka ihan tavallista viikonloppua, toivotamme iloa ja valoa pimenevään syksyyn!